Friday, March 19, 2010

Lisää suunnittelua

Suunnittelu alkaa tuottamaan jo tulosta. Tärkeimpänä vaatimuksena oli että koko homman pitää olla helposti laajennettavissa ja muutettavissa. Kävin läpi aika monta vaihtoehtoa ja päädyin sellaiseen tulokseen että olio-ohjelmoinnin hierarkinen järjestelmä on hieman liian jäykkä joihinkin tarkoituksiin ja että sille on myös vaihtoehtoja. Se on jäykkä varsinkin silloin, jos jotain pitää muuttaa tai laajentaa. Kokeilin ja mietin myös korkeammalla tasolla erinäköisiä ja kokoisia toteutuksia, mutta jotkut rikkoivat kokonaan joitain periaatteita tai olivat hieman liian jäykkiä. Lopuksi pientä hahmotelmaa siitä minkälaista saattaisin käyttää. Tosiaan kyseiset diagrammit ovat vain hahmotelmia ja niistä voi puuttua osia, relaatioita sun muita.

Tuesday, March 16, 2010

Suunnittelua, pähkäilyä, mietintää

Hah, viimekertaisessa blogissa kirjoitin että saattaisin saada jo viikonloppuna jotain nähtävää aikaiseksi. Itse asiassa olisin varmaan saanutkin, jos olisin vain tehnyt enkä pysähtynyt miettimään että minkälainen arkkitehtuuri kävisi minarukseen. Kokeilen tehdä pelin pohjan oikein kunnolla ettei sitä pahemmin tarvitsisi ollenkaan muutella jatkossa, jos lisään siihen jotain. On pari arkkitehtuuria, jotka näyttäisivät olevan parhaimpia vaihtoehtoja. Kokeilen mutustella jokaiselta eri kantilta noilta, jotta saisin sen parhaiten käyvän vaihtoehdon tuohon. Aikatauluista en kyllä enää uskalla sanoa mitään kun odottamattomia menoja ja muutoksia projektissa voi ilmaantua ihan milloin vain.

Friday, March 12, 2010

Minaruksen suunnittelua & koodailua

Perussysteemi alkaisi olla pikkuhiljaa suunnitelun puolesta kasassa. Kiitokset varsinkin ikkahille suunnittelun auttamisesta. Vaikka viimeisimmässä blogissa veikkailin ensiviikolle ensimmäisiä kuvakaappauksia, niin voi olla että ne ilmestyvät jo nyt viikonloppuna tälle samaiselle blogille ja tietenkin sivuille. Koodattavana on enää heightmapin käsittely sekä nykyisen 3D-moottorin sovittaminen tähän projektiin.

Tuesday, March 9, 2010

Uusia ohjelmia sivuilla

Lisäsin sivuille pari ohjelmaa, jotka olen jo aikaisemmin tehnyt kyseessä ovat AreaBrowser, FpsTest3D, FpsTest ja MapGen. Kaikkiin muihin paitsi Fpstest3D:n löytyy myös linux-versiot. Omasta debianista kun löytyy vain defaulttiajurit näytönohjaimelle ja kernelin lähdekoodeja ei löydy reposta, niin en ole jaksanut rassata 3D-kiihdytystä kuntoon. Mac-versiota tuskin tulee pitkään aikaan, koska en omista maccia ja en välttämättä pääse macin eteen vähään aikaan. Ohjelmat ovat muuten laitteistoriippumattomia ja niiden porttaus helppoa.

Lataukset

Linuxin puolelta löytyy vielä pari ohjelmaa, joita en ole koskaan kääntänyt windowsin puolelle. Katsotaan joskos saisin ne loppuviikosta toimintakuntoon ja sivuille. Ohessa vielä kurkkaus siihen mitä on mahdollisesti luvassa. :)



Ensimmäisiä kuvia minaruksesta tai oikeastaan sen kehityksestä saattaa tipahtaa jo ensiviikolla. Tarkoituksena olisi saada toimimaan yksi alue ja sillä liikkuminen.

Viimeisenä vielä kiitoksia kaikille, jotka ovat olleet kiinnostuneet projektistani ja ottaneet minuun yhteyttä. Jatkossa minut voi tavoittaa myös ircin kautta. Tarkemmat yhteystiedot löytyy sivuilta.

Yhteystiedot